Jokić predvodi Denver do devete uzastopne pobede nad Lejkersima u plej-ofu

Jokić predvodi Denver do devete uzastopne pobede nad Lejkersima u plej-ofu

Denver Nagetsi su otvorili prvu rundu plej-ofa serijom od deset minuta ozbiljne košarke, što im je omogućilo da pretvore naizgled neizvesnu utakmicu protiv Los Anđeles Lejkersa u rutinsku pobedu rezultatom 114:103. Ova pobeda označava devetu uzastopnu pobedu Denvera nad Lejkersima.

Denver Nagetsi su dominirali sredinom treće četvrtine, kada su aktuelni šampioni, Lejkersi, pokušali da se vrate u igru. Međutim, Denver je zadržao kontrolu nad utakmicom, posebno zahvaljujući sjajnoj igri Nikole Jokića, koji je postigao 32 poena, uhvatio 12 skokova i imao sedam asistencija. Džamal Marej i Majkl Porter Džunior takođe su pružili impresivne performanse sa 22, odnosno 19 poena.

Lejkersi su se oslanjali na Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, ali njihovi napori nisu bili dovoljni da se izbore sa sjajnom igrom Denvera. Džejms je postigao 19 poena, dok je Dejvis imao 32 poena i 14 skokova. Iako su Lejkersi imali igrače poput Džejmsa i Dejvisa, razlika u igri bila je u Nikoli Jokiću. Denver je napravio 14 poena prednosti kada je Jokić bio na terenu, što jasno pokazuje koliko je njegova uloga ključna za uspeh ekipe.