Nikola Jokić na pragu trećeg MVP-a, Luka Dončić i Šei Gilgeous-Aleksander takođe među finalistima

Nikola Jokić na pragu trećeg MVP-a, Luka Dončić i Šei Gilgeous-Aleksander takođe među finalistima

Nikola Jokić je na korak od osvajanja treće MVP nagrade u poslednje četiri sezone, sa Viktorom Vembanjamom i Šei Gilgeous-Aleksanderom kao finalistima za prestižnu nagradu NBA lige.

U nedelju je NBA otkrio finaliste za većinu postsezonskih nagrada, pri čemu je Jokić, zvezda Denver Nagetsa, bio jedan od tri najbolja glasača za MVP nagradu. Ostali finalisti su Luka Dončić iz Dalasa i Šei Gilgeous-Aleksander iz Oklahoma Sitija. Jokić, prošlogodišnji MVP, sada ima priliku da postane deveti igrač sa tri ili više MVP nagrada.

Vembanjama, istaknuti San Antonio iz Francuske i prošlogodišnji broj 1 na draftu, izgleda da je siguran za osvajanje novajlije godine, dok su finalisti Čet Holmgren iz Oklahoma Sitija i Brendon Miler iz Šarlote.

Takođe, NBA je objavila finaliste za ostale nagrade, uključujući najboljeg igrača godine, u kojem se nalaze DeMar DeRozan iz Čikaga, Viktor Vembanjama i Šei Gilgeous-Aleksander. Mark Dejno iz Oklahoma Sitija, Kris Finč iz Minesote i Džamal Mozli iz Orlanda su finalisti za nagradu igrača sa najvećim napretkom.

Finalisti za nagradu trenera godine uključuju Majka Daigneaulta iz Oklahoma Sitija, Mikea Browna iz Sakramenta i Stevea Kerra iz Golden Stejta.

Glasanje je zasnovano na regularnoj sezoni i očekuje se da će liga uskoro proglasiti pobednike.