Italijan Sonego eliminisao Rubljova

Italijan Sonego eliminisao Rubljova

Posle ispadanja Danila Medvedeva, ovog popodneva videli smo svakako jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Ispao je još jedan Rus, član Top 10, Andrej Rubljov. Njega je u trećem kolu eliminisao Italijan Lorenco Sonego iako je gubio sa 0:2 u setovima, a na kraju je bilo 3:2 (5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3).

Rubljov je na početku bio zaista dobar i prvi set je rešio u finišu sa 7:5, da bi u drugom potpuno izdominirao i sa nulom ga rešio u svoju korist – 6:0.

Međutim, Italijan je uspeo da pronađe svoj ritam u nastavku i, umesto da se demorališe, dobio je treći set sa 6:3, a najveća drama viđena je u četvrtom.

On je rešen u taj-brejku, nakon što nijedan igrač nije izgubio svoj servis, a na kraju je Italijan sa 7:5 uspeo da izjednači u setovima.

Taj momentum je preneo i u peti set, koji je rešio brejkom u osmom gemu, a potom i rutinskim servisima, iskoristivši prvu meč-loptu.

Sonego će u osmini finala igrati protiv Karena Hačanova, a njima će potencijalni rival u četvrtfinalu biti Novak Đoković, ukoliko on stigne do te faze.