Đirona je pobedila Rajo Valjekano i popela na drugo mesto u La Ligi

Đirona je pobedila Rajo Valjekano i popela na drugo mesto u La Ligi

U ponedeljak je ekipa Đirone povratila svoju poziciju u trci za titulu prvaka Španije pobedivši Raju Valjekano rezultatom 3:0 i tako se popela na drugo mesto, ispred Barselone.

Đirona je započela dan sa samo jednim bodom zaostatka za svojim katalonskim rivalom, ali su golovi Viktora Cigankova u 52. minuti i Sarija u duploj nadoknadi vremena doneli timu šest bodova prednosti nad Rajo Valjekanom.

Ovom pobedom Đirona je okončala niz od tri utakmice bez pobede.

Nakon što je veći deo sezone bila na čelu tabele, Đirona je doživela pad u februaru, osvojivši samo jedan bod od devet mogućih i doživela poraze od Reala Madrida i Atletik Bilbaa.

Međutim, ovom pobedom se ponovo vratila u borbu, posebno zahvaljujući isključenju zamene Raja, Pepa Čavarije.

Đirona je povela u sedmom minutu drugog poluvremena, kada je pametno dodavanje Davida Lopeza pobedilo ofsajd zamku Raja, a Cigankov je sigurno završio akciju.

Čavarija je zamenio Horhea de Frutosa posle 64 minuta, ali je i on dobio crveni karton samo 12 minuta kasnije nakon što je napravio dve velike greške u periodu od samo dva minuta.

Savio je potom postigao dva kasna gola, zapečativši pobedu za Đironu. Ovaj 19-godišnji Brazilac je obe akcije započeo sa desnog krila i završio ih sa izvanrednom sigurnošću.

Rajo Valjekano sada ima niz od sedam utakmica bez pobede u La Ligi.