Koko Gaf se probila do četvrtfinala Porše Gran prija nakon tesne pobede nad Vikeri

Koko Gaf se probila do četvrtfinala Porše Gran prija nakon tesne pobede nad Vikeri

Koko Gaf je ostvarila tešku pobedu u sredu na Porše Gran priju, osiguravši svoje mesto u četvrtfinalu nakon napetog meča protiv sunarodnice Sakije Vikeri. Gaf je trijumfovala rezultatom 6-3, 4-6, 7-5, suočavajući se sa izazovima tokom celog meča.

Vikeri, koja je na 134. mestu na rang listi, imala je 19 brejk lopti, ali uspela je da pretvori samo sedam od njih protiv treće igračice na svetu. Iako je Gaf napravila 15 duplih grešaka tokom meča, uspela je da se izbori sa protivnicom i osvoji odlučujući set sa 4-2, zatim završi meč svojom prvom meč loptom nakon 2 sata i 26 minuta.

Nakon ove pobede, Gaf sada očekuje pobednicu meča između 7. nositeljke Zheng Kinven i Marte Kostjuk. Kostjuk je prethodno savladala bivšu šampionku Lauru Zigemund rezultatom 6-3, 6-7 (4), 6-4, dok je Žaber pobedila Aleksandrovu iz Rusije rezultatom 2-6, 6-3, 7-6 (1).

U drugom kolu, Žaber će se suočiti sa Italijankom Jasmine Paolini. U međuvremenu, bivša broj 1 Angelikue Kerber igraće protiv šampionke Otvorenog prvenstva SAD 2021. Emme Raducanu, dok će druga nositeljka Arina Sabalenka igrati protiv Paule Badosa iz Španije.

Porše Gran pri je domaćin nekoliko najbolje rangiranih teniserki, a osam od deset najbolje rangiranih žena trenutno učestvuje na turniru.