Nemačka pobedila Holandiju sa 2:1 u prijateljskoj utakmici

Nemačka pobedila Holandiju sa 2:1 u prijateljskoj utakmici

U uzbudljivoj prijateljskoj utakmici, Nemačka je savladala Holandiju rezultatom 2:1, zahvaljujući kasnom golom Niklasa Filkruga. Golman Holandije, Bart Verbrigen, pokušao je da spreči gol u 85. minutu, ali je provera pokazala da je lopta prešla liniju, donoseći Nemačkoj drugu pobedu u dve utakmice.

Nemačka je uspela da se oporavi od rane gol Holandije, a gol Maksimilijana Mitelšteta doneo je izjednačenje u 11. minutu. Ovaj rezultat je zadovoljio selektora Nemačke, Julijana Nagelsmana, koji je uključio šest novih igrača i vratio Tonija Kroosa iz međunarodne penzije.

Utakmica je obeležena sjajnim performansama i pokušajima igrača sa obe strane, a atmosfera na stadionu je bila nezaboravna. Nemački navijači su čak potpisali peticiju da pesma „Major Tom“ Petera Šilinga postane zvanični nemački gol-džingl za Evro 2024.

Nemačka ekipa, obučena u ružičasto prvi put, dominirala je posedom lopte, a golman Verbrugen je bio na ispitu braneći se od napada nemačkih igrača. Iako je Holandija imala nekoliko šansi, Nemačka je na kraju trijumfovala zahvaljujući golu Filkruga.

Ovaj trijumf predstavlja važnu pobedu za Nemačku, dok se Holandija suočava sa prekidom niza od četiri uzastopne pobede.