Zvezda izgubila od Barselone

Zvezda izgubila od Barselone

U utakmici 21. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Barselone sa 72:60 (21:11, 14:20, 22:14, 15:15) i sa učinkom od sedam pobeda i 14 poraza nalaze se na 16. mestu.

Posle velike pobede u prošlom kolu na gostovanju protiv Reala, Zvezda nije uspela da priredi još jedno iznenađenje i španski velikan je bez većih problema opravdao ulogu favorita.

Posle lošeg otvaranja utakmice i dvocifrenog zaostatka u prvoj četvrtini, crveno-beli su u drugih 10 minuta zaigrali dosta bolje, pogotovo u odbrani, i do poluvremena su uspeli da smanje zaostatak na samo četiri poena.

U drugom poluvremenu izabranici Dejana Radonjića vratili su se na ritam s početka utakmce i Barselona je do kraja treće četvrtine vratila dvocifrenu prednost, da bi sve dileme oko pobednika rešila početkom poslednje četvrtine, kada je serijom od 9:0 stigla do nedostižnog vođstva od 66:45.

Košarkaši Crvene zvezde su se u napadu oslanjali gotovo isključivo na šut za tri poena, ali ih on nije služio i iz 30 pokušaja bili su uspešni samo osam puta. Zanimljivo je da su za dvojku šutirali manje, samo 28 puta.

Najveća zamerka crveno-belima je nedovoljna borbenost pod koševima, jer su utakmicu završili sa 14 skokova manje od Barselone. Zbog toga su Katalonci 17 koševa postigli posle skokova u napadu.