Poraz košarkaša Crvene zvezde

Poraz košarkaša Crvene zvezde

U 18. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Fenerbahčea sa 73:71 (18:22, 20:17, 15:14, 20:18), a koš za pobedu turskog tima postigao je bivši igrač crveno-belih Lorenco Braun jednu desetinku pre kraja.

U duelu koji je bio potpuno izjednačen od prvog do poslednjeg minuta Zvezda je imala šansu da pobedi i da uhvati priključak sa timovima koji se bore za plasman među osam najboljih, ali su njeni igrači u finišu napravili nekoliko grešaka, što i je odvelo u poraz.

U poslednjoj četvrtini crveno-beli su isuviše često pokušavali da napade završavaju iz reketa iako to nije davalo rezultat. S druge strane, u odbrani su dozvolili protivniku nekoliko lakih poena u trenucima kada nisu bili u bonusu i kada su mogli da „seku“ akcije faulovima.

Košarkaši Crvene zvezde imali su problema i sa građenjem koša, pa je Fenerbahče imao 13 ofanzivnih skokova, a dosta poena gosti su postigli i posle izgubljenih lopti crveno-belih.

Uprkos tome, Zvezda je imala priliku da pobedi, jer je minut i po pre kraja vodila sa 71:69, ali je po ko zna koji put završnicu odigrala loše i nije poentirala iz poslednja dva napada.

Najpre je Dejan Davidovac izgubio loptu 54 sekunde pre kraja, da bi Kino Kolom osam sekundi pre kraja promašio šut za dva poena. Šansu je iskoristio Braun, koji je iz veoma teške pozicije uspeo da za jednu stotinku bude brži od sirene.

U narednom kolu Crvena zvezda 13. januara gostuje Realu.