Bod Crvene zvezde za proleće u Evropi

Bod Crvene zvezde za proleće u Evropi

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se među 24 najuspešnija tima u Ligi Evrope, pošto su večeras u petom kolu u Beogradu igrali protiv Hofenhajma nerešeno 0:0, čime su osvojili drugo mesto u grupi L.

Uoči poslednjeg kola Hofenhajm je sa 13 bodova osigurao prvo mesto, Zvezda ima tri boda manje, treći je Liberec sa šest, a četvrti Gent koji je izgubio svih pet utakmica.

Crveno beli su u utakmicu ušli prevashodno sa željom da osvoje jedan bod, koji im je garantovao evropsko proleće, i u tome su uspeli. Nemački bundesligaš je igrao sa nešto više ambicija i imao je nekoliko izglednih prilika za postizanje gola, ali je Milan Borjan svaki put izvanredno reagovao.

Zvezda je u drugom poluvremenu imala dobar period igre između 60. i 70. minuta, ali su njeni napadači po pravilu grešili prilikom poslednjeg pasa, pa golam Hofenhajma nijednom nije stavljen na veliko iskušenje.

Zahvaljujući dobrim igrama u grupi, Crvena zvezda je ponovila uspeh iz sezone 2017/18, kada je, takođe, igrala u šesnaestini finala Lige Evrope.