F1: Maks Ferštapen počinje sezonu pobedom u Bahreinu!

F1: Maks Ferštapen počinje sezonu pobedom u Bahreinu!

Prva trka u sezoni 2023 Formula 1 za Red Bul time je počela izuzetno dobro, zauzimanjem prvog reda u startnoj postavci na stazi u Bahreinu, što su dva vozača, Ferštapen i Perez, konvertovali u prvu pobedu i prvi 1-2 poredak zauzevši najviša dva podijumska mesta za svoj tim. Ovo su prvi poeni i fantastičan početak sezone.

Ovaj manje-više očekivani razvoj je međutim potpuno u senci neverovatnog napretka koji je pokazao Aston Martin tim i njihov novo-inogurisani vozač Fernando Alonso, dvostruki šampion Formule 1. Nakon nešto nižeg plasmana u kvalifikacijama, Alonso je odvezao fenomenalnu trku i osvojio prvi podijum za Aston Martin. Lans Strol, njegov timski kolega je postigao takođe zavidan rezultat, posebno uzimajući u obzir da je neposredno pre trke imao nezgodu nakon koje je imao lakšu operaciju na ručnim zglobovima i povredu na prstu stopala.

Četvrto i peto mesto su osvojili Sainz za Ferari i Hamilton za Mercedes.

Trku nisu uspeli da završe Okon, Pijastri i Lekler. Ferari potencijalnog kandidata za osvajanje šampionata se ‘isključio’ u sred trke i ostavio ga pored staze u vrlo frustrirajućim okolnostima. Pijastri je takođe imao problema sa svojim automobilom i nakon pokušaja da problem reše zamenom volana u pit stopu, tim je odlučio da je najbolje da ga povuče iz trke.