F1: Drugi trening na Hungaroringu, Velika nagrada Mađarske 2022

F1: Drugi trening na Hungaroringu, Velika nagrada Mađarske 2022

Šarl Lekler je dao svoj odgovor na pitanje ko je trenutno u najboljoj formi, tokom drugog pripremnog treninga uoči kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske.

Monačanin je odvezao krug u vremenu 1.18:445s, što je bilo dovoljno da bude prvoplasiran kada je pala zastavica za kraj druge runde zagrevanja.

Lando Noris je bio još brži nego na prvom treningu i ovoga puta je uspeo da se probije na čak drugo mesto u finalno poretku. Rikardo je takođe uzeo vrlo pristojno 5. mesto, stavljajući narandžasti tim u vrlo dobru poziciju.

Sainz koji je bio najbrži tokom prvog treninga je imao poteškoće sa snalaženjem u gužvi na stazi, izražavajući svoju frustraciju prema vozaču Vilijamsa preko timskog radija. Samo 3. mesto za španca u ovom krugu nadmetanja.

Ovo je međutim i dalje bilo za više od jedne desetinke sekunde brže od vremena koje je uspeo da postavi Maks Ferštapen za Red Bul. On je morao da se zadovolji četvrtim mestom.

Alonso je imao još jedan dobar trening i završio ga kao 6. najbrži vozač. Njegov timski kolega Okon, prethodno pobednik trke na Hungaroringu, nije mogao bolje od 13. mesta.

Fetel je doneo još jednu specijalno dizajniranu kacigu na svoju finalnu trku u Mađarskoj, kojom komunicira poruku u kampanji kojom se bavi: „Let the children play“ (srp. Neka se deca igraju). Višestruki šampion nije propustio ni da postigne vrlo dobar rezultat na treningu, odvezavši 7. najbrži krug.

Hamilton je još jednom pokazao iznenađenje vremenskom razlikom između kruga koji je odvezao i vremena koje je postigao lider Lekler. Ova razlika je iznosila 1.9s, što postaje još dodatno iznenađujuće znajući da su vremena postignuta na istim pneumaticima. Bivši šampion je u pokušajima da nadoknadi prednost koju vodeći vozači imaju u odnosu na njega, počeo da pravi greške i u krivinama 4 i 7 je napravio greške koje su mogle da ga koštaju mnogo više od nekoliko izgubljenih desetinki. Rasel je završio sesiju na 8. poziciji, žaleći sa na čudno ponašanje formule u prvoj krivini, u kojoj je redovno blokirao točkove kočenjem. Hamilton je imao 11. najbrže vreme.

Za to vreme Gazli je u više navrata imao bliske susrete sa ‘jastučićima’ koji oivičavaju krivine staze, a posebnu muku su mu zadavali oni u 4. krivini staze.

Ništa manje se nija zabavio ni Šumaher, preskačući ‘jastučiće’ po čitavoj stazi, nakon čega je u reli stilu ‘hvatao’ svoju formulu u kontra-okretima, kako bi se ispravio i sprečio da se zavriti i napravi piruetu.

Albon je imao manje sreće sa ‘hvatanjem’ i u sedmoj krivi staze se izokretao dok je pokušavao da skine još nekoliko destinki sa svog najboljeg postignutog vremena i gurne marginu do granice upravljivosti još malo.

Botas je ponovo seo za volan svog Alfa Romeo i zauzeo zavidno 10. mesto nakon drugog treninga, koji je bio njegov prvi pokušaj ovog vikenda, nakon što je sedište u prvom treningu usputio svom kolegi Kubici.

Raspored ostatka vikenda na Velikoj nagradi Mađarske:

Subota 30.07.2022

  • Trening 3: 13:00 – 14:00 CEST
  • Kvalifikacije: 16:00 – 17:00 CEST

Nedelja 31.07.2022

  • Trka: 15:00 CEST

Pratite kvalifikacije i trku u komentarima uživo na portalu Okvir.