Elena Ribakina pobedila Viktoriju Azarenku i stigla do finala Majamija Open

Elena Ribakina pobedila Viktoriju Azarenku i stigla do finala Majamija Open

Četvrti nosilac Elena Ribakina ostvarila je pobedu nad 27. teniserkom Viktorijom Azarenkom rezultatom 6-4, 0-6, 7-6 (2) u dramatičnom polufinalu na turniru Majami opena u četvrtak.

Ribakina, trenutno četvrta na VTA Touru, će se suočiti sa pobednicom između 14. nosioca Ekaterine Aleksandrove i Danijele Kolins, koja nije nosilac, u finalu koje je zakazano za subotu. Ovo će biti njen drugi uzastopni ulazak u finale turnira, nakon što je prošle godine izgubila u nizu od Petre Kvitove.

Nakon izuzetno napetog meča koji je trajao 2 sata i 33 minuta, Ribakinu je čekao izazovni taj-brejk kako bi osigurala svoje mesto u finalu.

Azarenka je pružila snažan otpor, posebno u trećem setu kada je uspela da se izbori sa četiri brejk lopte. Međutim, Ribakina je pokazala izvanrednu mentalnu i fizičku snagu, osvajajući taj-brejk sa ubedljivih 6-1 i zatvarajući pobedu forehend udarcem iz centra terena.

Ribakina, starosti 24 godine, sada traži svoju treću titulu ove godine, iako će joj protivnik biti određen u drugom polufinalnom meču.

Ova pobeda donosi Ribakini veći samopouzdanje uoči finala, a s obzirom na njen impresivan skor protiv Azarenke (4-0), očekuje se da će biti jedan od favorita za osvajanje titule.

Sa druge strane, Azarenka, u svojim 34 godinama, nastojala je da postane najstarija pobednica turnira, ali će se ipak morati zadovoljiti izuzetno jakom konkurencijom i dostignućem polufinala.

U međuvremenu, u muškom polufinalu, četvrti nosilac Aleksandar Zverev plasirao se u polufinale pobedivši Fabijana Marozana rezultatom 6-3, 7-5. Zverev će se u petak sastati sa pobednikom između prvog nosioca Karlosa Alkaraza i 11. nosioca Grigora Dimitrova.