Duljaj pred derbi: Svaki duel sa Crvenom zvezdom poseban na svoj način

Duljaj pred derbi: Svaki duel sa Crvenom zvezdom poseban na svoj način

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj kaže dan uoči 173. večitog derbija da je svaki duel sa Crvenom zvezdom poseban na svoj način. Ističe da nije prijatno što zbog suspenzije neće ekipu voditi sa klupe, ali kaže da se igrači već danima pripremaju i da će raditi ono što su se dogovorili. Najavio je da se Mateus Saldanja u subotu vraća u tim, dok je nastup golmana Jovanovića pod znakom pitanja.

Duel Crvene zvezde i Partizana u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije na programu je u subotu od 18.00 na Stadionu „Rajko Mitić“. Crveno-beli su prvi na tabeli sa sedam bodova više od večitog rivala.

Igor Duljaj je na konferenciji za medije u Humskoj istakao da je svaki derbi poseban i da utakmica u subotu može mnogo toga da reši, ali i da odloži neke stvari.

Večiti rivali će se već u sredu ponovo sastati na istom mestu, ali u polufinalu Kupa Srbije. Duljaj kaže da je i taj meč važan jer crno-belima može da donese borbu za trofej, ali naglašava da se njegova ekipa uvek priprema za prvu narednu utakmicu.

Trener Partizana u subotu neće voditi ekipu sa klupe pošto je suspendovan zbog četiri žuta kartona, pa će morati da ga menja jedan od pomoćnika.

„Nije prijatna i nije fudbalska situacija. Naravno da tu ima i moje krivice u nekim prethodnim utakmicama, gde sam zasluženo dobio karton ili kartone. Već sam bio u jednoj ovakvoj situaciji kada je Saša Stanojević bio suspendovan u Evropi, pa sam ja vodio utakmicu po njegovim instrukcijama. Može da bude problema u komunikaciji, ali ekipa se poslednjih nekoliko dana sprema za ono što je očekuje sutra, tako da će raditi ono što smo se dogovorili. Ako bude potrebno, razgovaraću mobilnim telefonom sa nekim od pomoćnika. Videćemo ko je to. Oni koji imaju moj broj telefona, molim ih samo da me ne zovu tokom utakmice“, rekao je Duljaj kroz smeh.