Dortmund nerešeno protiv Hajdenhajma, Malenov gol poništen zbog ofsajda

Dortmund nerešeno protiv Hajdenhajma, Malenov gol poništen zbog ofsajda

Vest: Borusija Dortmund doživela je prekid pobedničkog niza u novoj godini nakon što je završila nerešeno 0:0 protiv Hajdenhajma u Bundesligi u petak, pri čemu je gol Donija Malena poništen zbog ofsajda.

Dortmund je u prvih tri utakmice u 2024. godini postigao deset golova, ali oslabljen povredama i bolestima, a bez Džejdona Sanča, ekipa nije uspela da stvori mnogo šansi protiv čvrste odbrane Hajdenhajma.

Iako je Dortmund imao nekoliko prilika, nisu uspeli da probiju odbranu Hajdenhajma. Situacija se gotovo preokrenula kada je Salih Ozkan propustio priliku da uputi loptu preko odbrane, a Hajdenhajm je takođe bio blizu postizanja gola u nadoknadi vremena.

Ovaj rezultat značio je da Dortmund ostaje na četvrtom mestu, propuštajući priliku da se popne iznad Štutgarta na treće mesto. Sa 12 bodova manje od lidera, Bajera iz Leverkuzena, Dortmundu će biti potrebno da se vrati na pobednički kolosek kako bi se borio za vrh tabele.

Hajdenhajm, koji je drugi put ove sezone odneo bod protiv Dortmunda, popeo se na deveto mesto u Bundesligi. Iako je neporažen u poslednjih sedam utakmica, četiri od poslednjih susreta završena su nerešeno.