Đoković protiv Ruda nastavlja pohod ka trećoj tituli u Monte Karlu

Đoković protiv Ruda nastavlja pohod ka trećoj tituli u Monte Karlu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaje se sa Norvežaninom Kasperom Rudom u polufinalu mastersa u Monte Karlu. Meč bi trebalo da počne oko 16.00 časova.

Uprkos tome što je Đoković pobedom na Aleksom De Minorom stigao do polufinala bez izugbljenog seta, jasno je da njegova igra nije na najvišem nivou i da je još uvek u fazi priprema za one najvažnije mečeve koji ga očekuju u nastavku sezone.

Mučio je Australijanac poprilično srpskog tenisera preko dva sata i pokazao da se nalazi u dobroj formi, ali nije uspeo da se ozbiljnije približi iznenađenju.

Naročito je zanimljiv bio drugi set u kom je viđeno šest uzastopnih brejkova. 

Kao i protiv Lorenca Musetija, videlo se da Đokoviću ne prija previše žega u Monte Karlu, koja je uslovila njegovo neuobičajeno slabo kretanje.

Đoković je bio svestan da nije odigrao na svom prepoznatljivom niovu i nakon meča je izjavio da se nije dobro osećao, te da je duel bio „ružan“.

Međutim, prvi reket sveta uspeo je da dođe do još jedne pobede i novog polufinala u kom će se sastati sa Kasperom Rudom.

Norvežanin je u četvrtfinalu bio bolji od Francuza Iga Ambera, savladavši 15. igrača na svetu sa 2:1, čime je izgubio prvi set na turniru.

Pre toga je bez većih problema savladao Huberta Hurkača i Alehandra Tabila.

Prvi i deseti teniser sveta odigrali su do sada pet duela, a sprski igrač je trijumfovao u svakom od njih, bez izgubljenog seta.

Najznačajniji od tih pet susreta bio je prošlogodišnji na Rolan Garosu kada je Đoković u finalu slavio sa 3:0 u setovima i došao do treće titule na drugom grend slemu u sezoni.

Pre toga su se sastali u finalu završnog turnira u Torinu 2022. godine, kada je Đoković bio bolji u dva seta.

Odigrali su i dva polufinala mastersa u Rimu 2020. i 2022. godine, uz još jedan susret na završnom turniru pre tri godine.

Norvežanin dakle osim prve pobede čeka i na prvi osvojeni set protiv Đokovića koji je se bori za treći trofej u Monte Karlu.

U drugom polufinalu sastaju se Stefanos Cicipas i Janik Siner.