Đoković protiv Mutea počinje masters u Rimu

Đoković protiv Mutea počinje masters u Rimu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće meč drugog kola mastersa u Rimu protiv Francuza Korantena Mutea. Duel je na programu posle 19.00.

Đoković je bio slobodan u prvom kolu Rima, a Mute je duel u prestonici Italije protiv najboljeg svetskog tenisera zakazao nakon trijumfa nad Romanom Safijulinom.

Francuz je napravio preokret u prvoj rundi, nakon izgubljenog seta revanširao se Rusu, a potom osvojio i odlučujući set – 3:6, 7:6, 6:2.

Novak Đoković će protiv Mutea igrati posle bezmalo mesec dana pauze. Poslednji duel odigrao je u polufinalu Monte Karla u kome je poražen od Kaspera Ruda. Srpski teniser je nakon toga propustio turnir u Madridu, međutim, ipak je posetio glavni grad Španije kako bi preuzeo rekordnu petu nagradu za najboljeg sportistu godine.

Đokoviću je Rim jedan od omiljenijih turnira. Na Otvorenom prvenstvu Italije je 12 puta stigao do finala i šest puta osvojio titulu. Postoji verovanje da kada Novak beleži dobre rezultate u Rimu, dobru igru nastavlja i na Rolan Garosu. Može se reći da je ovo novi početak za srpskog tenisera, jer pokušava da dođe do prvog trofeja u sezoni.

Koranten Mute je mesto u glavnom žrebu Rima dobio kao „laki luzer“, odnosno srećni gubitnik, a potom je napravio iznenađenje pobedom nad Safijulinom. Zanimljivo je da je Mute protiv ruskog igrača zabeležio 18. pobedu na šljaci ove godine, a pored toga još zanimljivije deluje podatak da u sezoni nije igrao ni na jednoj drugoj podlozi sem šljake.

Đoković i Mute do sada su se samo jednom sastali, a srpski teniser je bio bolji 2019. godine u drugom kolu mastersa u Parizu.

Levoruki Mute najbolji plasman u karijeri ostvario je jula 2022. godine kada je bio 51. na ATP listi. Bez obzira na pad Đokovićevog samopouzdanja poslednjih meseci, ipak srpski teniser slovi za favorita zbog prethodnih rezultata u prestonici Italije.

Mute je nepredvidiv igrač odličnih udaraca s osnovne linije. Rani kraj i odlazak iz Rima praznih ruku za Đokovića bio bi veliki poraz, ali i prvorazredna senzacija.