Đoković bolji od Džanga

Đoković bolji od Džanga

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Džidžen Džanga 2:0 i osvojio prvi bod za Srbiju u duelu protiv Kine na Junajted kupu u Pertu.

Novak Đoković je bio bolji od Džanga po setovima 6:3, 6:2, za sat i 12 minuta igre. Ovim trijumfom najbolji teniser sveta je doneo prvi bod Srbiji u duelu protiv Kine.

Srpski teniser je rutinski stigao po pobede. U prvom setu je protivniku oduzeo servis u šestom gemu za prednost od 4:2 i smireno priveo set kraju.

U drugom setu, Đoković je napravio dupli brejk i veoma lako stigao do prednosti od 4:0. Džang nije uspeo da pruži veći otpor, apsolutnu inicijativu na meču imao je srpski teniser koji je dobru igru krunisao trijumfom.

Sledeće na teren izlaze Olga Danilović i Đinven Dženg. Kineskinja je 15. na VTA listi i favorit u ovom duelu, ne samo zato što je za više od 100 mesta bolje plasirana od Danilovićeve, 119. na VTA listi, već i zato što će srpskoj teniserki ovo biti prvi meč još od kraj avgusta i kvalifikacija za Ju-Es open.

Ukoliko duel Srbije i Kine bude izjednačen posle dva singla, pobednika će odlučiti meč mešovitih parova.

U slučaju da Danilovićeva pobedi i obezbedi Srbiji prvi trijumf u Pertu, dubl će svakako biti odigran jer se za konačan plasman u grupi računa svaka pobeda, svaki osvojen set, pa i gem, ako je neophodno.