Niksi pobedili 76erse u dramatičnom meču i poveli 2-0 u seriji plej-ofa

Niksi pobedili 76erse u dramatičnom meču i poveli 2-0 u seriji plej-ofa

U dramatičnom obračunu, Njujork Niksi su uspeli da pobede Filadelfiju 76erse rezultatom 104-101 u njihovom prvom meču plej-ofa, čime su poveli sa 2-0 u seriji.

Niksi su zaostajali pet poena u poslednjih 30 sekundi, ali su uspeli da preokrenu situaciju fantastičnom igrom. Džejlen Brunson je postigao trojku sa ivice terena, smanjujući rezultat na 101-99 sa 27 sekundi pre kraja. Nakon promašene trojke Donte DiVinćenca, Isaiah Hartenstein je zgrabio odbijenu loptu i asistirao OG Anunobiju, koji je vratio loptu DiVinćencu za pogodak i vođstvo od 102-101.

U poslednjim trenucima, Hartenstein je blokirao Tajrizu Maksiju, a Anunobi je sa linije slobodnih bacanja osigurao pobedu za Nikse. Meč je završen promašajem trojke Joela Embiida na zvuk sirene.

Iako je Brunson završio sa 24 poena, imao je lošu šutersku noć. Džoš Hart je takođe bio ključni igrač za Nikse sa 21 poenom i 15 skokova, dok je DiVinćenco dodao 19 poena.

Sa druge strane, Tajriz Maksi je briljirao sa 35 poena, 10 asistencija i devet skokova, uprkos tome što je tokom dana bio bolestan. Embiid je takođe bio impresivan sa 34 poena i 10 skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobedu 76ersa.