„Delfini“ ubedljivi protiv Južne Afrike, sa Crnom Gorom igraju za drugo mesto u grupi

„Delfini“ ubedljivi protiv Južne Afrike, sa Crnom Gorom igraju za drugo mesto u grupi

Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Fukuoku, pošto je u drugom kolu Grupe D ubedljivo savladala Južnu Afriku 30:5. Delfini će u petak u trećem kolu u duelu sa Crnom Gorom igrati za drugo mesto u grupi i nominalno lakšeg protivnika u osmini finala takmičenja.

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su savladali Južnu Afriku 30:5, čime su zabeležili prvu pobedu u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Fukuoki.

Posle poraza od Španije u prvom kolu, „delfini“ su protiv afričke selekcije u potpunosti opravdali ulogu favorita i praktično održali šuterski trening pred odlučujući duel sa Crnom Gorom u trećem kolu,

Srbija je pobedom protiv Južne Afrike obezbedila plasman u nokaut fazu takmičenja, a od duela sa Crnom Gorom zavisi sa kog mesta će ekipa Uroša Stevanovića u baraž za četvrtfinale.

„Delfini“ su u drugoj utakmici na Svetskom prvenstvu postigli gotovo gol po minutu, dok su odigrali čvrstu i odgovornu odbranu, bez obzira na kvalitet rivala.

Kapiten Nikola Jakšić i Strahinja Rašović bili su najefikasniji na meču sa po šest pogodaka, dok je Marko Radulović dodao pet.

Utakmica trećeg kola protiv Crne Gore na programu je u petak, od 5 časova ujutru po srednjoevropskom vremenu.