Danas se igra 173. večiti derbi

Danas se igra 173. večiti derbi

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine na programu je od 18.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

Prvi od dva derbija u samo četiri dana razmaka biće odigran u okviru Superlige Srbije. Fudbaleri Zvezde u meč ulaze rasterećenije, jer imaju sedam bodova viška u odnosu na Partizan. Očekuje se da od ishoda predstojećeg duela zavisi nastavak takmičenja u borbi za naslov šampiona države.

Zvezda je prva na tabeli sa 77 bodova i trenutno ima niz od šest pobeda u ligi. Od početka sezone crveno-beli su trijumfovali 25 puta, dva puta remizirali i doživeli tri poraza, uz gol razliku 77:22. Partizan je na drugoj poziciji. U dosadašnjem delu sezone crno-beli su ostvarili 22 pobede, četiri puta igrali nerešeno i imaju isti broj poraza u mečevima nacionalnog prvenstva, uz gol razliku 66:35. 

U prethodnom kolu Partizan je izgubio od Čukaričkog na Banovom brdu sa 3:2, dok je Zvezda na poslednjem meču pre večitog derbija slavila protiv Železničara iz Pančeva rezultatom 3:0.

Poslednji večiti derbi odigran je 9. marta na stadionu „Rajko Mitić“, a utakmica je završena rezultatom 2:2. Crveno-beli su od tada trijumfovali na svim utakmicama računajući prvenstvo i kup takmičenje. Crno-beli su u nešto lošijoj formi, ubeležili su dva poraza, jedan remi i četiri pobede.

Posle ligaškog susreta, večiti rivali će igrati u polufinalu Kupa Srbije, taj meč zakazan je 24. aprila i igraće se na Zvezdinom stadionu.