Cicipas ispada iz Indijan Velsa u drugom krugu

Cicipas ispada iz Indijan Velsa u drugom krugu

Nade Stefanosa Cicipasa da će osvojiti titulu broj jedan na svetu sa titulom u Indijan Velsu završile su se porazom u drugom kolu rezultatom 7-6(0) 4-6 7-6(5) od Australijanca Džordana Tompsona u petak.

Drugi nosilac Cicipas je rekao novinarima u sredu da nije očekivao da će napraviti dubok trk na turniru zbog svog bolesnog ramena i da je nejasno koliko mu je ostalo u rezervoaru nakon što je ostao bez brejka u prvom setu, preneo je Rojters.

Ali Grk je uzvratio i obezbedio jedini servis brejk na meču u drugom i napumpao publiku uoči tajbrejka u trećem setu.

Ali njegova preterano agresivna igra u brejkeru, uključujući forhend na meč lopti koja je promašila liniju za najmanju marginu, bila je njegova poništavanje.

Osijani Tompson je ispalio loptu visoko u vazduh u znak slavlja nakon što je zabeležio prvu pobedu nad Cicipasom u tri susreta u karijeri i drugu nad igračem iz najboljih 10.

„To je nestvarno“, rekao je Tompson.

„Na Masters 1000, u Tennis Gardenu Indijan Velsa ovde. To je jedan od mojih omiljenih turnira, mislim da su omiljeni turniri mnogih igrača, da igraju. Takvu pobedu je neverovatno. Zaista sam srećan.“

Ranije je Britanka Kameron Nori prošla pored Tajvanke Tung-lin Vu sa 6-2 6-4, a Jil Tajhman je uznemirila svoju partnerku u dublu i drugu Švajcarku Belindu Benčić 3-6 6-3 6-3 u akciji drugog kola.

Nori, šampion 2021. godine, četiri puta je razbio Vua na putu do pobede, a sledeće će se suočiti sa Italijanom Mateom Beretinijem ili japanskim kvalifikantom Tarom Danijelom, koji će igrati kasnije u petak.

„Mnogo lepih uspomena u Indijan Velsu“, rekao je Nori. „Lepo je proći u treće kolo.

Deseti nosilac ima sjajan početak ove godine pošto je prošlog meseca pobedio drugog igrača sveta Karlosa Alkaraza u finalu Rio Opena i osvojio svoju petu titulu u singlu.

Norijeva pobeda dolazi dan nakon što su Britanci koji nisu nosioci Endi Marej i Ema Radukanu stigli do drugog kola ATP i VTA 1000 turnira u pustinji u Južnoj Kaliforniji sa smelim pobedama.

Servis-forhend jedan-dva udarac Norvežanina Kaspera Ruuda pokazao se previše za Dijega Švarcmana pošto je treći nosilac napredovao sa 6-2 6-3 nad igračem koji mu je u prošlosti zadavao probleme.

„Sve je išlo po mome putu“, rekao je Ruud, koji sada ima četiri pobede i pet poraza od Argentinca.

„U početku je bilo nekoliko snimaka linija i mreža koje su mi išle, tako da sam nekako osetio da je možda danas moj dan.“

Kod žena, Tajhman je pobedila slavljenicu Benčić i po prvi put se plasirala u treće kolo turnira.

Ukrajinka Lesija Curenko pobedila je Hrvaticu Donu Vekić, Letonka Jelena Ostapenko pobedila je Aleksandru Sasnovič, a Čehinja Barbora Krejčikova je prošla pored Ukrajinke Dajane Jastremske.