Niksi pobedili Hit sa 125-109, produživši seriju pobeda na šest utakmica

Niksi pobedili Hit sa 125-109, produživši seriju pobeda na šest utakmica

Njujork Niksi su ostvarili još jednu pobedu u subotnjoj utakmici protiv Majami Hita rezultatom 125-109, produživši svoju pobedničku seriju na šest uzastopnih pobeda, dok je Hit doživeo šesti uzastopni poraz.

Džejlen Branson je predvodio Nikse sa 32 poena i osam asistencija, dok je Džulijus Rendl dodao 19 poena i devet skokova pre nego što je napustio igru zbog povrede ramena. OG Anunobi takođe je doprineo sa 19 poena.

Niksi su dominirali trećom četvrtinom, vodeći sa 82-69, ali je Hit uspeo da se vrati u igru, izjednačivši rezultat na 86 poena na kraju treće četvrtine. Međutim, Niksi su preuzeli kontrolu u poslednjoj četvrtini, predvođeni Bransom, i uspeli su da zadrže vodstvo do kraja utakmice.

Džimi Batler je bio najbolji strelac za Majami sa 28 poena, dok su Dankan Robinson i Tajler Hero dodali po 19 i 18 poena.

Ovo je bio prvi meč za Kevina Lava nakon oporavka od bolesti, što je omogućilo Hitu da izađe s punim sastavom igrača. Ipak, ekipa Hita nije uspela da se vrate na pobednički kolosek nakon što su poraženi od strane Niksa.

Niksi će se sledeće suočiti sa Šarlotom u ponedeljak uveče, dok će Hit igrati protiv Feniksa istog dana.