Brazil remizira 3-3 sa Španijom u prijateljskom meču protiv rasizma „One Skin“

Brazil remizira 3-3 sa Španijom u prijateljskom meču protiv rasizma „One Skin“

Vinisijus Junior je imao tihu utakmicu dok je Brazil remizirao sa Španijom u utorak 3-3 u prijateljskom meču „One Skin“ posvećenom borbi protiv rasizma, nakon serije uvreda upućenih napadaču Real Madrida.

Brazil je izjednačio sa penala koji je realizovao Lukas Paketa u nadoknadi vremena, nakon što je Rodrijev udarac sa penala u 87. minutu doveo Španiju u prednost.

Španiju je predvodio 16-godišnji napadač Barselone Lamine Jamal, koji je pomogao u postavljanju sva tri gola domaćina i dobio ovacije publike na stadionu Santjago Bernabeu kada je zamenjen pred kraj meča.

Prijateljska utakmica je organizovana nakon što je Vinisijus nedavno pričao o stalnim rasističkim uvredama kojima je izložen u Španiji, rekavši da gubi želju za igrom, ali obećao je da će nastaviti borbu protiv rasizma.

Vinisijusa su pozdravili aplauzima kada je zamenjen u 71. minutu. Brazilski igrači su izašli na teren u crnoj jakni s natpisom „Jedna koža, jedan identitet“, u znak podrške Vinisijusovoj borbi.

Dok je većina pažnje bila na Vinisijusu, Jamal je najviše pretio svojom brzinom i brzim potezima da bi prošao pored brazilskih defanzivaca.

Vinisijus se u nekoliko navrata žalio na rasističke uvrede koje je doživeo od dolaska u Španiju pre šest godina. Poslednjih nedelja su mu upućene uvrede na stadionima Atletiko Madrida i Barselone.

On se u ponedeljak požalio na nedostatak kazne za počinioce i zatražio pomoć od FIFA, UEFA i drugih fudbalskih institucija u borbi protiv rasizma.