Gašić stigao u Bor, stigle i dodatne snage Žandarmerije

Gašić stigao u Bor, stigle i dodatne snage Žandarmerije

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu, Bratislav Gašić, stigao je u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, gde je ranije tokom dana nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić, saopštili su mediji.

Prema izveštajima medija, ministar je posetio naselje u kojem se nalazi kuća iz čijeg dvorišta je devojčica nestala u utorak oko 13:45 časova. Oko porodične kuće je formiran policijski kordon, a građanima je zabranjen prilaz, objavio je portal Telegraf.

U Boru su tokom večeri stigle i dodatne snage Žandarmerije sa oko 20 vozila, koje će se pridružiti potrazi za nestalom devojčicom.

Od popodneva su devojčicu tražili pripadnici MUP-a, vatrogasno-spasilačke brigade, pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS), kao i mnogobrojni građani.

Građanima je uveče rečeno da se povuku kako ne bi ometali potragu, u koju su uključeni spasilački psi i dronovi opremljeni termovizijskim kamerama. Tokom večeri je prostor nadleteo i helikopter.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, izjavio je da je do sada pretraženo osam kvadratnih kilometara u potrazi za nestalom devojčicom.