Bomba do kraja nedelje: Hamilton od 2025. u Ferariju

Bomba do kraja nedelje: Hamilton od 2025. u Ferariju

Ekipa Ferarija je na dobrom putu da u narednih par dana potpiše ugovor sa Luisom Hamiltonom (39), sedmostrukim svetskim šampionom Formule 1, najavljuju dobro obavešteni italijanski novinari.

Prema istim izvorima, Britanac pregovara direktno sa predsednikom Ferarija Džonom Elkanom i ako sve bude u najboljem redu, sporazum će biti postignut u narednih nekoliko dana. Hamilton bi se u tom slučaju preselio u Maranelo 2025. godine, iako ima ugovor sa Mercedesom do kraja te godine.

Međutim, u istom tom ugovoru Hamiltona i ekipe iz Braklija, postoji klauzula koja mu omogućava da napusti tim na kraju 2024. Ako ode u Ferari, Hamilton će uskočiti na mesto Karlosa Sainca i biće partner Šarlu Lekleru, koji je prethodne nedelje potpisao novi dugoročni ugovor sa Skuderijom.

U isto vreme i novinar Vil Bakston napisao je na svom X nalogu:

„Čujem da velike vesti stižu krajem nedelje. Ako je to ono što mislim, biće ogromno.“

Ostaje da se vidi, da li će se Hamiltonov transfer u Ferari pokazati kao realnost, ili još jedna doza neosnovanih spekulacija italijanskih medija. Prošle godine, pre nego što je Britanac ponovo potpisao za Mercedes, takođe se pričalo da je blizu transfera u najuspešniji tim u istoriji Formule 1.