Barselona savladala košarkaše Zvezde

Barselona savladala košarkaše Zvezde

Košarkaši Barselone savladali su Crvenu zvezdu sa 85:79 u meču 29. kola Evrolige.

Sjajna partija obe ekipe, fizički dosta jaka, sa puno prekreta. Ipak domaćin je iskoristio svoje prednosti i odbio sve nalete crveno-belih i zabeležio pobedu.

Zanimljiva košarkaška predstava u prvom poluvremenu. Domaćin je bio nešto sigurniji. Dobre odbrane na obe strane.

Barselona je konstantno vodila, Zvezda je sredinom drugog perioda uspela da preokrene rezultat i povede sa plus pet. Barsa je odgovorila serijom poena i vratila prednost.

Do odlaska na odmor prvo je domaćin otišao na plus osam, Zvezda se vratila, na kraju četiri poena prednosti za Barselonu – 40:36.

Abrines je bio izuzetno raspoložen u šutu za tri poena četiri od četiri, s druge strane naša ekipa je pogodila samo jednu, ipak to je nadoknađeno sjajnom igrom u reketu.

Nastavak. Barsa je uspela da iskoristi prazan hod u igri naše ekipe i ode na plus 10. Proradio je Kampaco i sa tri trojke Zvezda je ponovo prišla na minus dva – 50:48.

Zvezda se nije predavala nastavila je u dobrom ritmu i parirala rivalu, pred poslednju četvrtinu rezultat je bio nerešen – 57:57.

U poslednjem periodu Barselona je krenula silovito, stigla do plusa od devet. Zvezda se vraćala i ponovo prišla na dva razlike, ali nije imala snage za komletan preokret. Tačnije rival joj to nije dozvolio.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Baskoniju, dok Barselona gostuje kod Panatinaikosa.