Aston Vila remizirala sa Čelsijem 2-2 nakon prokockane prednosti od dva gola

Aston Vila remizirala sa Čelsijem 2-2 nakon prokockane prednosti od dva gola

Aston Vila je u subotu doživela razočaravajući remi protiv Čelsija rezultatom 2-2 u engleskoj Premijer ligi, što je umanjilo njen pritisak za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Vila je došla do prednosti od dva gola do poluvremena, zahvaljujući autogolu Marka Kukurele u četvrtom minutu i pogotku Morgana Rodžersa u 42. minutu. Međutim, Čelsi se vratio u drugom poluvremenu, smanjivši zaostatak golom Nonija Maduekea u 62. minutu, a zatim izjednačio golom Konora Galagera u 81. minutu.

Čelsi je bio uveren da je osvojio pobedu u nadoknadi vremena preko zamene Aksela Disasija, ali je taj pogodak poništen zbog guranja u pripremi, što je izazvalo nezadovoljstvo igrača Čelsija.

Iako je Vila ostala na četvrtom mestu sa sedam bodova više od petoplasiranog Totenhema i tri preostale utakmice, konkurencija za Ligu šampiona je i dalje žestoka. Totenhem ima tri utakmice manje od Vile, ali je suočen sa teškim mečevima protiv Arsenala, Liverpula i Mančester sitija.

Aston Vila teži prvoj kvalifikaciji za Ligu šampiona u svojoj istoriji, s obzirom na njen prethodni uspeh kada je osvojila titulu šampiona Evrope 1982. godine. Ipak, žreb za sledeću sezonu garantuje Vili najmanje mesto u Ligi Evrope.

Čelsi, iako sa visokim mestom na devetom mestu, ima mečeve sa rivalima u borbi za kvalifikacije za manja evropska takmičenja, što će dodatno zakomplikovati borbu za plasman sledeće sezone.