Arsenal dominira nad Njukaslom, održava ritam u trci za titulu

Arsenal dominira nad Njukaslom, održava ritam u trci za titulu

Arsenal je u subotu veče nastavio svoj uspeh u Premijer ligi, pobeđujući Njukasl sa 4-1, čime su održali niz pobeda na šest utakmica i ostali u kontaktu sa rivalima za titulu.

Nakon nedavnog poraza od Porta u Ligi šampiona, Arsenal se brzo vratio na pobednički put, dominirajući nad Njukaslom. Ovom pobedom, Arsenal je postigao ukupno 25 golova u poslednjih šest prvenstvenih utakmica u 2024. godini.

Sven Botman, defanzivac Njukasla, je nespretno postigao autogol u 18. minutu, dok su se Kai Havertz i Bukayo Saka pobrinuli za još dva gola pre poluvremena. Jakub Kivior je dodao četvrti gol iz drugog kornera, dok je Džo Vilok postigao utešni gol za Njukasl.

Arsenal ostaje dva boda iza lidera Liverpula i jedan bod iza Mančester sitija u izuzetno uzbudljivoj trci za titulu u Premijer ligi. Sa ovom pobedom, Arsenal je okončao niz od 17 neodgovorenih ligaških golova, održavajući ritam ka vrhu tabele.

Njukasl je, s druge strane, doživeo 11. poraz u ligi u ovoj sezoni i ima problema u odbrani, primivši 12 golova u poslednjih četiri utakmice. Tim iz Njukasla se sada nalazi na osmom mestu sa značajnim zaostatkom od 15 bodova za četvrtoplasiranom Aston Vilom.