Liga šampiona: Madrid pobedio Šahtjor

Liga šampiona: Madrid pobedio Šahtjor

MADRID – Tri dana nakon što je odlično započeo sezonu remijem u španskoj ligi, Madrid je pobedio Šahtjor iz Donjecka sa 2-1 u Ligi šampiona i preuzeo potpunu kontrolu nad Grupom F.

Rodrigo i Vinisijus Hunior postigli su po gol u prvom poluvremenu dok su branioci titule stigli do treće uzastopne pobede u evropskom takmičenju. Rezultat na stadionu Santjago Bernabeu doneo je Madriđanima prednost od pet bodova u odnosu na Šahtjor, koji je meč počeo sa 11 ukrajinskih fudbalera.

U drugom meču u grupi, Lajpcig je na svom terenu savladao Seltik bez pobede sa 3-1 i ostao na trećem mestu, sa jednim bodom iza Šahtjora.

Bila je to sedma uzastopna pobeda Madrida u grupnoj fazi Lige šampiona. Tokom tog niza nadmašio je svoje protivnike sa 19-2.

Remi Madrida 1-1 kod kuće protiv Osasune u nedelju bio je njegov prvi neuspeh u sezoni posle devet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Domaćini su dominirali od startne srede i završili sa ukupno 35 pokušaja, od kojih 13 na golu.

„Lopta nije htela da uđe. Bio je to meč za pobedu od 7-1, ali ponekad je tako“, rekao je vezista Madrida Toni Kros. „Teško je poverovati da je bilo samo 2-1, ali na kraju smo dobili tri boda koja smo želeli.

Rodrigo je u 13. minutu otvorio gol niskim udarcem sa malog dela terena. Brazilac je potom u 28. minutu pogodio Vinisijusa lepim dodavanjem u sredinu terena.

Madriđani su propuštali šansu za šansom sve dok Šahtjor nije približio jednu u svojoj prvoj značajnoj šansi na meču u 39. — volej sa bele tačke Oleksandra Zubkova.

Gosti su zapretili posle gola i zamalo da izjednače u situaciji jedan na jedan koju je promašio Mihail Mudrik početkom drugog poluvremena.

Madrid je povratio kontrolu u drugom poluvremenu, ali je nastavio da gubi svoje šanse, dok je Šahtjor izgledao opasno u kontranapadima.

Karim Benzema, koji se za vikend vratio u akciju posle povrede, propustio je niz šansi tokom celog meča.

Ovo je treća sezona zaredom da se Madrid i Šahtjor sastaju u grupnoj fazi Lige šampiona, pri čemu je ukrajinska reprezentacija izneverila špansku reprezentaciju kod kuće i u gostima u sezoni 2020-21.

Madriđani su zbog povrede ostali bez golmana Tiboa Kurtoa. Luka Modrić, koji je izlazio nakon manjeg naprezanja mišića, startovao je na klupi, kao i Eden Azar.

Madriđani su otvorili pobedom Seltika sa 3-0 i Lajpcigom od 2-0. Šahtjor je pobedio Lajpcig sa 4-1 i remizirao 1-1 sa Seltikom kod kuće.

Minutom ćutanja pred utakmicu je odata počast žrtvama tragedije na stadionu u Indoneziji.