Alkaraz, Ribakina na putu za ‘Sunshine Double’ u Majamiju

Alkaraz, Ribakina na putu za ‘Sunshine Double’ u Majamiju

Šampioni Indijan Velsa, Karlos Alkaraz i Elena Ribakina, ostali su na putu da upotpune ‘Sanšajn dubl’ pobedama u nizu na Otvorenom prvenstvu u Majamiju u utorak, piše Rojters.

Prvi teniser sveta Alkaraz iskoristio je svoju dinamičnu igru kako bi ukrotio Tomija Pola 6-4 6-4 i plasirao se u četvrtfinale sa još jednim Amerikancem Tejlorom Fricom, koji je ranije tokom dana savladao Danca Holgera Runa sa 6-3 6-4.

Alkaraz je sada udaljen tri pobede od ‘Sunšajn dubla’, nečega što mu je potrebno da zadrži svoj svetski broj jedan na rang listi od Novaka Đokovića.

Hladan, samouveren Fric je ranije rezervisao svoju kartu za peto uzastopno četvrtfinale pobedivši kolegu iz najboljih 10 igrača Runea.

Američki deveti nosilac je napumpao svoj reket u prigušenom slavlju nakon što je nepovratan servis završio pobedu nad sedmim nosiocem Runeom, koji nije uspeo da iskoristi pet od svojih šest šansi za brejk.

Fric je u potrazi za drugom titulom na Masters 1000 nakon što je prošle godine osvojio Indijan Vels i iskoristio šansu za brejk u pretposlednjem gemu početnog seta pred domaćom publikom na njegovoj strani na stadionu Hard Rok.

Dobro je iskoristio taj zamah i slomio Runea u uvodnom gemu drugog seta, gde je podigao nivo, napravio samo tri neiznuđene greške i osvojio 12 od svojih 15 poena za prvi servis.

Rune, koji je rano nokautiran u Indijan Velsu ovog meseca, nije uspeo da stvori nijednu šansu za brejk u drugom setu i napravio je devet neiznuđenih grešaka.

Na tribini, italijanski 10. nosilac Janik Siner je savladao šestog nosioca Andreja Rubljova, ispalivši više od dva tuceta pobednika uz vrlo malo grešaka i pobedio sa 6-2 6-4.

Sledeći će se suočiti sa Emilom Ruusuvuorijem nakon što je Finac pobedio 26. nosioca Botica van de Zandšulpa iz Holandije 4-6 6-4 7-5.

Na ženskoj strani, Ribakina je uživala u poslovnoj pobedi rezultatom 6-3 6-0 i izbacila 25. nosioca Martinu Trevisan i odmakla dve pobede od kompletiranja ‘Sunshine Double’.

Ribakina će se sledeće susresti sa trećim nosiocem Amerikankom Džesikom Pegulom ili 27. nosiocem Ruskinjom Anastasijom Potapovom, koje će kasnije u utorak igrati četvrtfinale.