Alfa Romeo F1 tim predstavio C41

Alfa Romeo F1 tim predstavio C41

Alfa Romeo Racing ORLEN pod upravom Sauber Motorsport AG predstavio je automobil za sezonu 2021, nedugo nako što su timovi McLaren i Alfa Tauri prikazali unapređenja na svojim modelima.

Obzirom na značajan poremećaj prethodne 2020 sezone, nova pravila koja su planirana za sezonu 2021 su odložena do naredne godine. Uprkos ovome, izmene poput one u vezi sa dizajnom poda automobila će biti primenjene.

Alfa Romeo C41 za sezonu 2021.

Tim se oslanja na unapređenje pogonskog agregata koji dolazi iz Ferarija, nakon relativno loše prethodne sezone u kojoj se dobavljač bavio problemima nastalim 2019 godine. Fokus unutar tima je usmeren na razvoj komponenti karoserije automobila koji će uticati na aerodinamiku. Ovo je međutim, jedna o dve oblasti na kojima će biti pokušana unapređenja, obzirom na trenutno aktuelni sistem ‘tokena’ kojima se tim kvalifikuje da obavlja ispitivanja i razvoj pojedinih aspekta poput motora, menjača, aerodinamike karoserije ili sistema za kontrolu elektronskih sistema i regenerisanje energije.

Vozači Kimi Raikonen i Antonio Đovanaci će i u narednoj sezoni predstavljati boje Alfa Romea i pokušati da se dobro pozicioniraju među timovima sredine terena.