URA: Abazović da ostane premijer bez obzira na tok političkih pregovora

URA: Abazović da ostane premijer bez obzira na tok političkih pregovora

Bez obzira na tok i ishod političkih pregovora, Dritan Abazović treba da ostane na mestu predsednika Vlade Crne Gore, saopštila je politička direktorka Abazovićevog Građanskog pokreta URA i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović.

Najpre da završi procese koje je započeo, od ključne važnosti za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, naglasila je Novaković Đurović, prenosi RTCG.

Ona je objasnila da je Abazović u prvih 100 dana vlade pokrenuo sva ključna pitanja iz Sporazuma za formiranje 43. Vlade koju vodi – ekonomska, socijalna, ekološka, ali i kompleksna pitanja koja su delila društvo.

Za prvih 100 dana je verovatno bilo propusta, ali sa magistralnog pravca za oporavak crnogorskog društva se nije skrenulo ni u jednom trenutku, a taj pravac znači, pre svega, ekonomski oporavak i oslobađanje države od korupcije i kriminala. Rezultati ovih aktivnosti tek treba da dobiju puni obim i zato je važno da Dritan Abazović ima priliku da dovrši ove ključne procese, predočila je Novaković Đurović.