Uhapšena novinarka iz Sarajeva

Uhapšena novinarka iz Sarajeva

Novinarka, književnica i aktivistkinja iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević je uhapšena danas i snimila je šta se desilo, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je saopšteno da je lišena slobode zbog narušavanja javnog reda i mira i nastavljanja činjenja prekršaja.

„Bez ikakvog povoda i razloga omalovažavala je i vređala ovlašćena službena lica ometajući iste pri vršenju službenih poslova i zadataka, na taj način počinivši prekršaj propisan Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo“, saopšteno je iz MUP KS, prenosi Klliks.ba.

Na početku videosnimka se čuje policajac koji, dok razgovara na telefon, govori o tome da je novinarka htela da interveniše zbog nepropisnog parkiranja i da sve vreme snima službene osobe na dužnosti.

U jednom trenutku je zatražila da je puste da ide, na šta joj je rečeno da joj je zabranjeno da ode jer ga snima. Snimanje policijskih službenika, iako je bilo pokušaja, još nije zabranjeno, a takav korak bi značio i značajno kršenje ljudskih prava s obzirom na to da građani imaju pravo da budu korektiv vlasti, pa i policije, navodi Kliks.ba.