Prekinuta sednica crnogorske vlade zbog svađe oko sankcija Rusiji

Prekinuta sednica crnogorske vlade zbog svađe oko sankcija Rusiji

Sednica crnogorske vlade prekinuta je nakon svađe premijera Zdravka Krivokapića i ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića oko uviđenja sankcija Rusiji, javljaju podgoričke „Vijesti“.

Kako je Vijestima kazao izvor koji je prisustvovao sednici, ona je prekinuta u tom trenutku raspravljalo o uvođenju sankcija Rusiji.

Iz Vlade je zvanično saopšteno da je sednica prekinuta „zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda“.

„Razlog prekida sednice nije samo u proceduralnom delu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću“, navodi se u saopštenju.

Izvor Vijesti kazao je da je Krivokapić izmenio zaključke, odnosno bio protiv toga da se sankcije usvoje u obliku u kom su usvojene na Komisiji za politički sistem.

Crnogorski premijer je navodno predlagao da se Ministarstvo spoljnih poslova ovlasti da uskladi spoljnu politiku sa odlukama Evropske unije, što kako tvrdi, nije pravno moguće jer sankcije moraju da sprovode svi organi, a ne samo MVP.

Protiv toga su se pobunili ministar Radulović i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, usledila je polemika, nakon koje je Krivokapić prekinuo sednicu.