Makedonski biznismen Jordan Kamčev odveden u istražni zatvor

Makedonski biznismen Jordan Kamčev odveden u istražni zatvor

Jedan od najbogatijih Makedonaca, Jordan Kamčev je danas odveden u skopski istražni zatvor, čim mu je Krivični sud u Skoplju odredio pritvor od 30 dana, objavili su mediji.

Taj biznismen, osumnjičen u nekoliko krivičnih slučajeva, jutros je priveden u policiju na osnovu informacija Agencije za bezbednost (ANB) da namerava da pobegne iz zemlje, a zahtev za pritvor podnelo je Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije.

Tužilaštvo vodi protiv Kamčeva i bivšeg premijera i lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog vodi slučaj zbog nelegalne kupovine placeva u elitnom delu Skoplja.

Kamčev, po američkom magazinu Forbsu najbogatiji Makedonac, osumnjičen je i u slučaju „Imperija“, zajedno sa bivšim šefom tajne policije Sašom Mijalkovom za „zločinačko udruživanje“.

Mijalkov je nedavno prvostepeno osudjen na 12 godina zatvora zbog masovnog nelegalnog prisluškivanja u slučaju „Target-Tvrdjava“ i u pritvoru je u Skoplju na zahtev tužilaštva koje raspolaže informacijama da je planirao da pobegne iz zemlje.

Priveden biznismen Jordan Kamčev zbog sumnje da planira bekstvo

Makedonski biznismen Jordan Kamčev, koji je osumnjičen za nekoliko krivičnih dela, priveden je danas u policiju, potvrdila je tužiteljka za organizovani kriminal Severne Makedonije Vilma Ruskovska.

Ona je za portal „Sakam da kažam“ rekla da je Kamčev priveden nakon saznanja Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) da se sprema da pobegne iz zemlje.

Tužiteljka Lile Stefanova, koja vodi jedan od slučajeva protiv Kamčeva za nelegalnu kupovini placeva u elitnom delu Skoplja, podneće skopskom krivičnom sudu zahtev za pritvor.