Kurti objavio fotografije i spisak: Šta je sve pronađeno u Banjskoj

Kurti objavio fotografije i spisak: Šta je sve pronađeno u Banjskoj

Premijer Kosova Aljbin Kurti na društvenoj mreži X objavio je fotografije i spisak stvari koje je, kako tvrdi, Policija Kosova zaplenila nakon incidenta.

„Vojno oružje i oprema koje je zaplenila Policija Kosova u antiterorističkoj operaciji nakon napada ne ostavljaju prostor za sumnju: Izvršioci nisu delovali sami nego sa podrškom države. Srbija mora snositi odgovornost za podršku terorističko nasilje na teritoriji Kosova“, tvrdi Kurti.

Kako se navodi u spisku koji je objavio, zaplenjena su 24 džipa, jedno oklopno vozilo, kao i dva četvorotočkaša.

Što se tiče oružja, na objavljenom spisku je osam nagaznih mina, 29 napunjenih i sedam iskorišćenih raketnih bacača, 142 minobacača, 75 ručnih bombi, kao i osam protivtenkovskih mina.

Kurti je objavio da je, između ostalog, zaplenjeno i 150 dinamita, 5,5 kg eksploziva, 20 kg TNT, 23 električna detonatora, šest mašinskih puški, 30 „kalašnjikova“, tri revolvera, tri revolvera sa prigušivačem, 18 prigušivača za „kalašnjikov“, kao i 21 pancir.

Na spisku su i tri drona, 32 radio aparata, četiri fotoaparata, pet pari cipela, 107 vojnih torbi, 115 vojnih uniformi, kompas, šest satelitskih mapi, tri topografske mape, jedan telefon, 23 maske, 20 pijuka, 20 lopata, osam sekira, tri motorne testere, četiri testere.

Pored toga, objavio je Kurti, pronađena su i 32 telefona, 32 SIM kartice, 1.800 novčanica (evri i dinari), hrana i lekovi i velika količina municije.