Crna Gora: Zabrana kretanja posle 21 sat uveče

Crna Gora: Zabrana kretanja posle 21 sat uveče

Na teritoriji Crne Gore zabranjuje se izlazak iz objekata stanovanja od 21 do pet sati ujutro, kao i međugradski saobraćaj vikendom, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić.

Ugostiteljski objekti i prodavnice, prema novim merama Ministarstva zdravlja, radiće do 18 časova, a posebne mere, kako je naveo Galić, biće uvedene Budvi i Tivtu, zbog složenije epidemiološke situacije u tim opštinama.

Galić je istakao da se radno vreme privrednih društva i preduzetnika koji obavljaju neesencijalne usluge na teritoriji Crne Gore ograničava od sedam do 18 časova, a tu spadaju tržni centri, prodavnice obuće i odeće, kozmetički saloni, teretane, kafići, kladionice, restorani.

Privredna društva i preduzeća sa esecnijalnim djelatnostima, kako je naveo, radiće kao do sada.

U Budvi i Tivtu zabranjeni su javni skupovi na otvorenom i zatvorenom, zabranjen rad ugostiteljskih objekata, privrednih društava koji se bave prodajom neprehrambenih proizvoda, a dozvoljen je rad službama koje pružaju usluge od javnog interesa.

U tim opštinama, kako je saopštio Galić, obustavlja se rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama – vrtići, škole, fakulteti, i prelazi se na onlajn nastavu.