Popović: Promena Ustava, pa zakoni

Popović: Promena Ustava, pa zakoni

Ministarka pravde Maja Popović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o evropskim integracijama Srbije, ustavnim amandmanima, rokovima za promene, kao i promenama zakona koje bi potom usledile.

Popović je zahvalila na podršci EU Srbiji u procesu evropskih integracija, kao i u reformskim procesima u oblasti pravosuđa i dodala da Srbija radi intenzivno na ispunjavanju evropske agende, usklađivanju sa evropskim zakonodavstvom, u cilju bržeg napretka na putu ka članstvu u EU.

Popović je rekla da je u toku rad na analizi broja sudija i sudova, kao i da se razmišlja i o otvaranju novih, posebno u Beogradu, navodi se u saopštenju MInistarstva i dodaje da je počela delegacija nadležnosti predmeta po čitavoj Srbiji.

U saopštenju se navodi da je Popović zahvalila Fabriciju na podršci EU u realizaciji projekta integracije novog automatskog sistema za vođenje predmeta (Super SAPS) od koga se, kako je dodala, mnogo očekuje i koji će ubrzati rešavanje predmeta.