Državni vrh Crne Gore osudio napad na novinara Vijesti

Državni vrh Crne Gore osudio napad na novinara Vijesti

Državni vrh Crne Gore ocenio je povodom napada na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića tokom takozvanog patriotskog skupa u Bijelom Polju, da takvi slučajevi neće biti tolerisani.

Sa ključnih državnih adresa je poručeno da se „napadi na novinare i slobodu reči neće tolerisati“, i da će nadležni „učiniti sve da slučaj bude rasvetljen do kraja“.

Dugogodišnji novinar Sead Sadiković napadnut je u subotu uveče tokom takozvanog „patriotskog“ skupa u Bijelom Polju. U više gradova Crne Gore u subotu su održani protesti – auto kolone tokom kojih su isticane crnogorske državne zastave.

Organizatori su prethodno putem društvenih mreža pozivali „Crnogorce da u svim gradovima započnu auto-kolone“, u znak otpora „fašizmu i zdravstvenom genocidu“.

Sadiković je medijima rekao da je lakše povređen, a iz policije je nezvanično saopšteno da su ga napali i udarali učesnici auto kolone zbog čega su privedena dvojica mladića, i da se za ostalima traga.

Napad na Sadikovića oštro su osudili predsednik države Milo Đukanović, Skupštine Aleksa Bečić, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).