Dodik: Ako Nemačka uvede sankcije Srpskoj, uzvratićemo

Dodik: Ako Nemačka uvede sankcije Srpskoj, uzvratićemo

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom poziva i pretnji sankcijama i ukidanjem investicija, zbog namere Republike Srpske da vrati nadležnosti, da ni Srpska nije bez kontramera. „Ako Nemačka uvede sankcije, uzvratićemo“, poručio je Dodik.

„Možda će neki pokušati da ismeju ovo što ću reći, ali ni Srpska nije bez kontramera. Ako Nemačka uvede sankcije, uzvratićemo. Nisam slep da ne znam šta su Amerika i Nemačka. Ali moja poruka je – preterali ste. Sve ste učinili da zamrzimo BiH, a nikada je nismo ni voleli“, rekao je Dodik, prenela je Srna.

On je odbacio navode da bi građani ili cela Republika Srpska mogli da budu u problemu, te dodao da nije zabrinut, kao da ni narod ne treba da brine.

„Ne apsolutno. Razumem da je u svesti ostalo sećanje na sankcije, u kojima su nas hermetički zatvorili. Toga sada više nema. Hoće li tamo neko nešto reći, to nas preterano ne zanima“, rekao je Dodik.

Povodom zahteva lidera SDA Bakira Izetbegovića Kristijanu Šmitu, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, najava sankcija i pretnji da neće biti investicija u Srpsku, Dodik je rekao da su Bošnjaci naučili da njima neko upravlja, a da Srbi ne trpe tutore.