Bisljimi: Još nema odluke o srpskim izborima, Srbija nije poslala zahtev

Bisljimi: Još nema odluke o srpskim izborima, Srbija nije poslala zahtev

Zamenik premijera Kosova zadužen za dijalog sa Srbijom Besnik Bisljimi izjavio je da kosovska Vlada još nije donela odluku o održavanju predsedničkih i parlamentarnih na Kosovu, raspisanih u centralnoj Srbiji za 3. april i dodao da se i dalje čeka zahtev srpske Vlade za njihovo održavanje.

Besljimi je rekao je da su do sada prihvatili samo nekoliko modaliteta država Kvinte i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u vezi sa organizovanjem tih izbora na Kosovu.

„Što se tiče izbora Srbije, predsedničkih i parlamentarnih 3. aprila, postojala je odluka i postoji odluka Vlade Srbije da se ti izbori organizuju na Kosovu. Takodje je bilo zahteva iz Kvinte i OEBS-a da se vide modaliteti u okviru kojih se ovi izbori mogu održati. Vlada Kosova je bila i ostaje spremna da pomogne Vladi Srbije da gradjani Kosova sa dvojnim državljanstvom učestvuju i glasaju na parlamentarnim i predsedničkim izborima u Srbiji kroz najbolju praksu zemalja OEBS-a“, kazao je on.

On je na sastanku parlamentarne komisije za spoljne poslove rekao da se čeka da srpska strana uputi zahtev za održavanje izbora na Kosovu.