Zakazana prva sednica gradskog parlamenta u novom sazivu

Zakazana prva sednica gradskog parlamenta u novom sazivu

Prva sesnica novog gradskog parlamenta, zakazana po hitnom postupku, biće održana u ponedeljak 24. avgusta.

Nikola Dašić, koji je bio i nosilac izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu” biće predložen i za gradonačelnika Kragujevca. O ovom predlogu rapravljaće odbornici na sednici skupštine grada sazvanoj za ponedeljak, 24. avgusta.

Na ovoj sednici će biti poznata i imena članova Gradskog veća, njihove biografije i resori, a odbornici će materijal dobiti na samoj sednici, što je u skladu sa pravilnikom kada je reč o sednicama po hitnom postupku, rekao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Imajući u vidu da je dvoje odbornika u međuvremenu podnelo ostavke, na konstitutivnoj sednici  Stefan Nikezić, a potom i prof. dr Snežana Arsenijević u pisanom obliku, prva tačka dnevnog reda biće potvrđivanje mandata odobornicima.

Tim povodom zasedala je Gradska izborna komisija i Verifikacioni odbor, koji obavlja funkciju Odbora za mandatno imunitetska pitanja do njegovog imenovanja i dodelila mandate odbornicima sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu”, kada je reč o ostavci prof. dr Snežane Arsenijević, kao i mandat odborniku sa liste SPS (Ivica Dačić) – JS (Dragan Marković Palma)

Sednica skupštine za ponedeljak je zakazana po hitnom postupku u skladu sa Poslovnikom i Zakonom o lokalnoj samoupravi, a na osnovu zahteva koji je podnela odbornička grupa Srpske napredne stranke, koji je potpisao šef odborničke grupe Saša Jaćović.

Taj zahtev je svojim potpisima podržalo 46 odbornika ove odborničke grupe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *