Uvode se nove mere u školama, kazne za nepoštovanje

Uvode se nove mere u školama, kazne za nepoštovanje

Mada niko u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da kaže kako će izgledati početak nove školske godine, jedno je izvesno-uvode se nove mere i kazne za njihovo nepoštovanje.

Ministar prosvete Mlade Šarčević je ovih dana govorio o nekoliko mogućih modela nastave od septembra, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost kompletne onlajn nastave, jer je kako kaže “ zdravlje na prvom mestu“.

Ono što je izvesno, ukoliko učenici budu odlazili u škole na nastavu moraće da nose zaštitne maske, a za one koji ne poštuju ovu meru najavljene su kazne.

Ministar Šarčević je u izjavi za Tanjug istakao da će učenici od septembra biti u obavezi da nose maske, za nepoštovanje ove odluke određene su i kazne, najpre opomena, zatim ukor, a ukoliko učenik nastavi i posle toga da skida zaštitnu masku biće suspendovan, pojašnjava Šarčević.

On je dodao da će država obezbediti maske i sredstva za dezinfekciju za nastavno osoblje, dok će roditelji biti u obavezi da obezbede maske za učenike. On preporučuje da to budupamučne makse koje se mogu koristiti više puta, a koje su prilagođene uzrastu đaka.

Početkom ove nedelje, kako je najavljeno, Ministarstvo prosvete će Kriznom štabu predstaviti nekoliko modela kako bi od 1. septembra mogla da izgleda nova školska godina. Naravno, sve će zavisiti i od toga kakva će tokom jeseni biti epidemiološka situacija u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *