U Kragujevcu raste broj zaraženih

U Kragujevcu raste broj zaraženih

Na teritoriji grada Kragujevca registrovano je 13 novih slučajeva zaraze Korona virusom, pokazuju najnoviji podaci ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje. U Kliničkom centru trenutno je hospitalizovano 13 pacijenata kod kojih je registrovan virus COVID-19.  

Prema poslednjim informacijama iz ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje od 195 obrađenih uzoraka uzetih na području Šumadijskog okruga danas do 15 časova registrovano je 16 pozitivnih pacijenata i to 13 iz Kragujevca i po jedan iz Knića, Batočine i Čačka. 

Od početka epidemije do sada u Šumadijskom okrugu uzeta su 23.463 uzorka, a zaraženo je 2.457 pacijenta. Od tog broja, 1.903 pacijenta iz Kragujevca, 175 iz Aranđelovca, 139 iz Knića, po 84 iz Topole i Batočine, 56 iz Rače i 16 iz Lapova.  

Iz Instituta za javno zdravlje poručuju da je trenutno u kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu 120 osoba, od kojih je 97 u Kragujevcu. 

U ovdašnjem Kliničkom centru, prema današnjim podacima, hospitalizovano je 13 pacijenata kod kojih je registrovan Korona virus, a četvoro je na respiratoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *