Smanjeno interesovanje za vaučere za letovanje u Srbiji

Smanjeno interesovanje za vaučere za letovanje u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je smanjeno interesovanje građana za vaučere za letovanje u Srbiji. On je rekao da je u uslovima epidemije koronavirusa jedna od ideja, čiji je cilj da se spasi domaći turizam, bila podela dodatnih 400.000 vaučera za letovanje u Srbiji, pošto je 160.000 vaučera podeljeno tokom februara.

Ljajoć je rekao da se ideja od 400.000 vaučera se realizuje, ali ne na način na koji je očekivano, a do sada je podeljeno do 102.000 vaučera.

On je podsetio da su se ranije dominantno za vaučere javljali penzioneri, ali ih je epidemiološka situacija sada demotivisala. Prema njegovim rečima, sada se za vaučere javljaju zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara.

Ministar je rekao da svi koji žele da iskoriste vaučere mogu da se prijave do 20. novembra.

On je istakao i da građani Srbije, uprkos koronavirusu i apelima da je bezbednije da ostanu u zemlji, imaju pravo slobodnog izbora da odmor provedu na moru.

Ljajić je napomenuo i da se šteta od izostanka stranih turista teško može nadomestiti domaćim turistima, te da se čini sve kako bi bila što manja. On je dodao i da se razmatra poseban paket pomoći koji bi se odnosio samo na turističku privredu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *