Sazdanović: Kragujevac spreman za najgori scenario, u pripremi još dve kovid bolnice

Sazdanović: Kragujevac spreman za najgori scenario, u pripremi još dve kovid bolnice

U Kragujevcu je spremna privremena bolnica na „Šumadija sajmu“, a direktor kragujevačkog Kliničkog centra, dr Predrag Sazdanović kaže da se planiraju privremene bolnice i na drugim lokacijama u gradu.

– Sledeće nedelje ćemo da pripremimo još dva prostora – halu „Park” i halu „Jezero”. Očekujemo tu nekih novih 250 mesta. U ovom treutku mi smo nekih 30 odsto kapaciteta i kad god dođemo do 60 posto uvodimo neke nove prostore da bismo bili spremni za novi talas, objasnio je Sazdanović u jutarnjem programu RTS-a.

On je dodao da niko ne zna koliko će trajati pandemija i niko ne zna koliko će biti pacijenata.

– Mi smo spremni za najgori scenario. Klinički centar Kragujevac i svo osoblje su veterani ovog epidemijskog rata i nema potrebe da naši pacijenti brinu da li će biti adekvatno lečeni. Pre toga, čuvajte se. Čuvajte svoje porodice, nosite maske, izbegavajte ilegalna okupljanja, čuvajte svoje zdravlje, poručio je Sazdanović.

Da podsetimo, oko 2.500 ljudi u Šumadiskom okrugu je u kućnoj izolaciji i nadležne službe još uvek uspevaju da prate i izoluju kontakte, što je presudno i u ovoj rundi u borbi sa koronom.