Sazdanovi: KC Kragujevac povećava kapacitete

Sazdanovi: KC Kragujevac povećava kapacitete

Klinička slika u drugom talasu je mnogo teža, rekao je direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović, gostujući na RTS-u. On je dodao da se povećava broj pacijanata koji zahtevaju kiseonik, kao i da je povećan broj mladih pacienata koji su horizontalno raširili virus na svoje rodetelje, bake i deke.

On je naglasio da je klinička slika kod mladih aktivnih osoba veoma teška. Prema njegovim rečima, pacijenti su često  od stabilnog stanja tokom dana, brzo prelazili na intezivnu negu.

U Kragujevcu je prošlog vikenda na respiratoru bilo 48 pacijenata, što je više nego ranije, rekao je Sazadanović, a sledeće nedelje će kapaciteti biti još povećani.

Direktor KC Kragujevca smatra da inspekcija mora da budu prisutni, a oni koji nemaju simptome a pozitivni su na Covid-19 ne smeju da izlaze napolje. On je naglasio da građani moraju da postanu odgovorni.

Sa ovakvom nedisciplinom ne može nam biti bolje, upozorio je direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović, kao i da situacija neće biti bolja dok se ne pronađe vakcina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *