Vučić: Veća ulaganja u Kragujevac, auto-put, obilaznica, izmeštanje Energretike

Vučić: Veća ulaganja u Kragujevac, auto-put, obilaznica, izmeštanje Energretike

Zaključak Atlantskog saveta, u tri tačke, je osnova buduće politike u regionu, rekao je Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. Te tačke su:

  1. implementacija slobode ljudi, kapitala, usluga i robe. Srbija je najveći izvoznik, uvoznik i zemlja u regionu sa najvećim prilivom direktnih investicija
  2. Projekti koji će biti realizaovni odmah, Srbija radi na 10 projekata.
  3. Praćenje impelmentacije svih naših dogovora i projekata u čemu smo zostajali. Srbija e nekako išla kao EU, a bežala od regiona. Sada je situacija malo drugačija. Trudićemo se da ne zapostavljamo region, gde je izvoz čak 17 odsto.

Kada je reč o Kosovu, bićemo razumni pregovarači, rekao je Vučić zbog čega je iznenađenje Avdulaha Hotija koji je rekao da se u Briselu već piše završni sporazum. Srbija želi samo da pregovara o temama iz zaključka Atlantskog saveta. Pregovarački tim Srbije predvodi direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić, koji je dobro pripremljen za sva ova pitanja, kao i pitanje raseljenih i prognanih lica, gde će Srbija insistirati na otvaranju arhiva takozvane oslobodilačke vojske Kosova.

Srbija neće biti džak za udaranje, da samo prizna Kosovo, a da ne dobije ništa za uzvrat, istakao je predsednik.

Industrija u junu 2020. porasla 2,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, istakao Vučić, što je bilo neočekivano.

Do kraja godine Srbija će imati najbolji rast u Evropi, a kretaće se oko nule.

Vlada Srbije danas donosi nove mere: moratorijum za odlaganje plaćanja kredita kod banaka, odlaganje plaćanja poreza, kao i dvomesečno davanje 60 odsto minimalca za privredu.

  • Veća ulaganja u Kragujevac

Kragujevac će u nerdanom periodu dobiti obilaznicu, za koju je u toku izrada projektne dokumantacije, biće završen auto put Kragujevac-Batočina, a planirano je izmeštanje i Energetike iz centra grada kako bi se obezbedila bolja ekološka situacija u gradu, rekao je Vučić.

Vučić je takođe najavio i da će Kragujevac do kraja 2021. dobiti novu kanalizacionu mrežu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *