Šarčević: Razrešene dileme oko nastave, sindikati podržavaju povratak dece u školske klupe

Šarčević: Razrešene dileme oko nastave, sindikati podržavaju povratak dece u školske klupe

Danas je održan prvi radni sastanak ministra prosvete Mladena Šarčevića i predstavnika sindikata zaposlenih u prosveti, koji je prema rečima ministra bio konstruktivan posebno kada je reč o serdnjoškolskom obrazovanju i razrešena je većina dilema.

Stav Unije prosvetnih radnika Srbije je da je dobro što se deca vraćaju u škole, ali da je sastanak morao da se održi ranije, kako bi više uticali na doneti dokument.

Zvonimir Jović, potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže da se mora voditi računa o bezbednosti kako dece tako i zaposlenih.

Dodaje da se trenutno još razgovara o onome što je predloženo i da se nisu saglasili sa svim onim što su predložili predstavnici Ministarstva prosvete i dodao da imaju svoje predloge kako povećati bezbednost zaposlenih i oko finansijske nadokande za rad.

Ministar Šarčević ističe da je važno što su raščistili dilemu koliko zaposlenih radi. On je istakao da to njih treba najviše da interesuje, jer ne postoji priča da nastavnik radi pre podne, a onda ide kući odakle radi na onlajn platformama i onda još ide na TV. To nije moguće, rekao je Šarčević, jer bi onda zaista radili 24 sata.

Prosvetaru koji radi sa pola grupe, objasnio je Šarčević, radno vreme traje dok ne završi predavanja, a deca koja su ostala kod kuće imaju onlajn-nastavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *