Pokrenuta peticija protiv izgradnje nacionalnog stadiona

Pokrenuta peticija protiv izgradnje nacionalnog stadiona

Tim Kreni-Promeni i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) pokrenuli su peticiju protiv izgradnje novog nacionalnog stadiona.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo odluku o izgradnji nacionalnog stadiona, a da građanima Srbije nije predočena studija o ekonomskoj opravdanosti takvog poduhvata.

Udruženje je dodalo da izgradnja stadiona van Beograda oko koga bi trebalo da nikne novo naselje, deluje kao još jedan projekat u kojem se javni interesi podređuju privatnim, a postoji ozbiljan stepen sumnje da se zapravo radi o projektu pranja novca.

Uz napomenu da po mnogo čemu ovaj projekat podseća na Beograd na vodi, UZUZ je najavio da je prvi korak skupljanje 10.000 potpisa, a drugi će biti organizovanje ljudi koji će učiniti sve da spreče izgradnju stadiona.

“U momentima kada nije formirana nova Vlada, ne postoje kapaciteti izvršne vlasti da donosi definitivne odluke o projekata od nacionalnog značaja, a unapred doneta odluka predsednika Republike je uzurpiranje ustavnih ovlašćenja koja mu ne pripadaju”, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *